Domaine Ott by Ott Rose

2.350,00 RSD

Region: Provence

Sorte grožđa: Grenache, Cinsault i Syrah

Nežan i voćan sa notama bele breskve i kajsije u predivnom skladu sa divnim aromama marakuje i manga. Srednjeg tela, svež i oštar sa tonovima kore limuna, malina i slatkih začina  poput cimeta.

Opis

1896. godine, nakon obilaska francuskih vinograda, Marcel Ott, mladi diplomac agronomskog inženjerstva iz Alzasa, konačno je pronašao imanje koje ga je inspirisalo i to u magičnoj Provansi. U ovim krajevima gajenje vinove loze je nasleđe drevnih vremena. Malo pre otkrića Marcela Ott-a, phylloxera je napravila pustoš na vinovoj lozi. Zemlja je bila jeftinija, ali vinogradi bi morali da se ponovo zasade. Vino je izgubilo mnogo duše tokom obnove vinograda. Marcel Ott kupio je nekoliko imanja i počeo ih obnavljati sa odlučnom ambicijom da stvori velika provansalska vina od plemenitih sorti grožđa.
Danas, 120 godina kasnije, rođaci Christian i Jean-Francois Ott posvećuju svoj život ljubavi svog pretka prema tom mestu. Domaines Ott * se 2004. pridružio Louis Roederer-u.
Christian i Jean-Francois vode tri imanja: Chateau de Selle, Clos Mireille i Chateau Romassan. Svaka od ovih vinarija ima svoj individualni šarm i ličnost.

Koji ponosni i vešti vinogradar nije ni sanjao da svom vinu pruži utočište ekskluzivne, jedinstvene i trenutno prepoznatljive boce? 1930. godine Rene Ott je upravo to i učinio. On, koji nikada nije prestao da voli Provansu, njene brežuljke i obale isprekidane čempresima i neprekidnim redovima vinove loze, stvorio je bocu sa vitkim oblinama inspirisanim gracioznošću pejzaža. Danas je to još uvek potpis Domaines Ott  i evocira sećanje na elegantnu amforu koja je vino održavala hladnim pre mnogo vekova.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Roze

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …