Akcija!

Domaine Ott Clos Mireille

3.825,00 RSD

Region: Provence

Sorte grožđa: Grenache, Cinsault, Syrah i Rolle

Svež i prijatan, srednjeg tela sa divnim aromama manga, dinja isprekidanih notama limuna. Duga blago mineralna završnica sa tonovima grejpa i ribizli.

Nema na zalihama

Opis

1896. godine, nakon obilaska francuskih vinograda, Marcel Ott, mladi diplomac agronomskog inženjerstva iz Alzasa, konačno je pronašao imanje koje ga je inspirisalo i to u magičnoj Provansi. U ovim krajevima gajenje vinove loze je nasleđe drevnih vremena. Malo pre otkrića Marcela Ott-a, phylloxera je napravila pustoš na vinovoj lozi. Zemlja je bila jeftinija, ali vinogradi bi morali da se ponovo zasade. Vino je izgubilo mnogo duše tokom obnove vinograda. Marcel Ott kupio je nekoliko imanja i počeo ih obnavljati sa odlučnom ambicijom da stvori velika provansalska vina od plemenitih sorti grožđa.
Danas, 120 godina kasnije, rođaci Christian i Jean-Francois Ott posvećuju svoj život ljubavi svog pretka prema tom mestu. Domaines Ott * se 2004. pridružio Louis Roederer-u.
Christian i Jean-Francois vode tri imanja: Chateau de Selle, Clos Mireille i Chateau Romassan. Svaka od ovih vinarija ima svoj individualni šarm i ličnost.

Koji ponosni i vešti vinogradar nije ni sanjao da svom vinu pruži utočište ekskluzivne, jedinstvene i trenutno prepoznatljive boce? 1930. godine Rene Ott je upravo to i učinio. On, koji nikada nije prestao da voli Provansu, njene brežuljke i obale isprekidane čempresima i neprekidnim redovima vinove loze, stvorio je bocu sa vitkim oblinama inspirisanim gracioznošću pejzaža. Danas je to još uvek potpis Domaines Ott  i evocira sećanje na elegantnu amforu koja je vino održavala hladnim pre mnogo vekova.

Tridesetih godina 20. veka, Marcel Ott se zaljubio u vrlo staro imanje, na samoj obali uz intenzivno plavetnilo Mediterana. Clos Mireille gleda na more, u blizini tvrđave Bregancon. Uz svo strpljenje strastvenog amatera, Ott je ponovo zasadio i konsolidovao vinograde koji su se hladili morskim prskanjem, zagrejani suvim vazduhom na brežuljku, na zemljištu obnovljenom od borova duda i maslina.

Prosečna starost vinove loze na Clos Mireille je šesnaest godina. Tlo je sastavljeno od škriljaca. Posađeno u podnožju obale Mediterana, lokacija vinograda je neobična. Karakter vina je još izuzetniji jer glineno tlo na ovom drevnom kamenjaru ne sadrži krečnjak. Njegova široka orijentacija okrenuta ka moru daje vinima Clos Mireille neponovljiv karakter.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Roze

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …