Veuve Clicquot La Grande Dame

24.300,00 RSD

Berba: 2015

Region: Champagne

Sorta grožđa: Pinot Noir i Chardonnay

U svom životu poznata kao „Velika dama Šampanjca“, Madame Clicquot bila je žena ispred svog vremena. Kada je njen suprug umro 1805. godine, ona je preuzela uzde sa samo 27 godina, u vreme kada ženama nije bilo mesto u svetu biznisa. Bila je zahtevan stvaralac, neumorno je tragala za samo jednim kvalitetom, najfinijim.

Stvorena 1962. godine i pokrenuta 1972. godine za proslavu 200. godišnjice kuće, La Grande Dame je omaž nadahnjujućoj Madame Clicquot.

Pri početku stidljiv i stegnut, nakon kratkog vremena počinje da se otvara i opčinjava notama limuna, ananasa i manga. Odlična tekstura sa izvrsnim tonovima bele kafe, oraha i svežih badema stečenih odležavanjem. Bogat, raskošan, punog tela. Nakon dužeg vremena javljaju se još kompleksnije puteraste arome praćene tonovima mandarina, pa čak i ribizle.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Veuve Clicquot u prevodu znači Udovica Clicquot i odnosi se na čudesnu Barbe-Nicole Ponsardin koja je postala udovica sa mladih 27 godina i prva žena na čelu Champagne kuće. Barbe Nicole je  pionir u svetu Šampanjaca i prednjači u ovom svetu svojim dostignućima:

  • Prva je napravila VINTAGE Champagne
  • Prva je osmislila i dizajnirala policu za riddling (eng.riddling rack)
  • Prva je napravila ROSE Champagne

Svi šampanjci ove kuće bazirani su na sorti Pinot Noir kao dominantnoj.

Etiketa je svuda u svetu poznata po svojoj specifično narandžasto-žutoj boji. Ta etiketa krasi bocu ovog Šampanjca već 180 godina! Napravljena sa željom da vizuelno odvoje suva od polu-suvih vina..

 

Predivno uparivanje jastogom, rakovima i dimljenim lososom.

Dodatne informacije

Težina 8 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …