Krug Grand Cuvee

37.650,00 RSD

Robert Parker: 96 poena

Regija: Champagne

Sorte grožđa: Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier

Ovaj luksuzni šampanjac fermentisao je u hrastovim bačvama i time je dobio izuzetnu kremastu teksturu sa nežnim puterastim mehurićima. Ne dajte da vas zbune mekani elegantni mehurići koji vam neće biti poznati, budući da je suština i filozofija Kruga elegancija i nežnost. Porodica Krug nije želela oštrinu, već prefinjenost.

Kako da znate da je šampanjac kvalitetan? Izgubićete se u kompleksnosti i količini aroma koje nećete sve moći da identifikujete.. Mi smo u Krugu pronašli arome pečenih lešnika, kreme od badema, brioša, šlaga, zrelih žutih jabuka, slatkog od ananasa, suvih kajsija i u dugoj puterastoj završnici divni tonovi vanil krema.

 

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Krug Grande Cuvee rođen je iz sna jednog čoveka, Josepha Kruga, da svake godine napravi najbolji šampanjac koji je mogao da ponudi, bez obzira na godišnje klimatske promene.

Zašto volimo Krug?

  • Kuću je u gradu Reims osnovao Nemac davne 1843.godine, Joseph Krug, Nemac, koji je pre osnivanja Kruga radio kao knjigovođa u Champagne kući Jackuesson.
  • Tokom Prvog svetskog rata, Joseph Krug II, koji je tada vodio sve, bio je zarobljen. Njegova supruga Jeanne upravljala je imanjem umesto njega i zahvaljujući njoj Krug i dalje postoji
  • Kralj blenda. Krug odvaja sva svoja bazna vina prema vinogradarskim parcelama, proba ih pojedinačno i kasnije meša. Sva vina se vinifikuju u drvenim bačvama a nakon toga ide i malolaktička fermentacija, zbog čega je Krug poznat po tome što je bogati, složen i dugo odležava. Ako grožđani sok od neke parcele ne ispunjava standarde kuće, prodaće se drugom proizvođaču kao vino u rinfuzi.
  • Velika većina prestižnih Cuvee-a iz kuća su Vintage šampanjci, za koje se generalno smatra da su prestižniji od šampanjca koji nisu Vintage (NV). Međutim, „Grande Cuvee“ se sastoji od više od 120 različitih osnovnih vina iz 10 različitih berbi, u pokušaju da Krug-ova rezervna vina predstavi kroz miks različitih berbi.
  • Krugova najveća prednost je očigledno njegova biblioteka od 150 rezervi vina koja se čuvaju u malim rezervoarima od nerđajućeg čelika. Za njih prednost uvek ima Grande Cuvee u odnosu Vintage. Npr.2012. berbu nisu proizvodili.
  • Vinogradari od kojih Krug kupuje grožđe su preponosni vlasnici tih parcela koji svake godine daju sve od sebe da održe rod i berbu.

Nema osobe na svetu koja ne prepoznaje etiketu i kvalitet ovog šampanjca.

 

Sjajno uparivanje sa slatkim pecivima, ostrigama i salatom sa mladim sirom.

Dodatne informacije

Težina 12 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …