Kovačević Aurelius S Edicija

2.200,00 RSD

Kovačević Aurelius S Edicija je vino punog tela sa aromama višanja u čokoladi, borovnica, džema od kupina i pržene kafe. Sočno, puno, snažnih tanina i čvrste strukture. Moćna završnica sa začinsko-grafitinim tonovima.

Region: Irig, Fruška Gora

Sorte grožđa: Merlot i Cabernet Sauvignon

Opis

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Preuzevši vinariju od svog oca Miroslav Kovačević kao treća generacija vinara počinje da stvara vrhunska vina.

U želji da unapredi vinsku kulturu i puteve vina, Miroslav Kovačević 2013 godine preuzima stari iriški podrum “Podrum 1930”. Ovo grandiozno zdanje jedinstvene ambijentalne celine veoma je važno za varošicu Irig kako zbog same istorije tako i zbog očuvanja i gajenja vinske kulture ovog podneblja. Podrum je osnovan davne 1930 godine od strane vinogradarskih porodica iz Iriga i uspešno je poslovao do 1995. godine kada je usled ekonomske krize i opšteg stanja u našoj državi prestao sa radom. 2013. godine Miroslav Kovačević je otkupio podrum, vratio mu stari sjaj i oživeo proizvodnju vina. Negujući vina čuvaju ujedno i tradiciju starih vinogradarskih porodica i započinju stazu sopstvenog vinskog puta. Barik sala, podrumske prostorije sa amforama i arhive ispunjene vinima upotpunjuju doživljaj ovog starog grandioznog podruma iz vremena Kraljevine Jugoslavije.

 

Dodatne informacije

Težina 1.8 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kovačević Aurelius S Edicija“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda vam se svidi i...