Aleksandrović Regent

2.210,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Region: Topola

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon i Merlot

Suvo vino punijeg tela sa jako dobrim čvrstim taninima i intenzivnim aromama pekmeza od šljiva, kupina, borovnica i višanja, sa izuzetnim tonovima nane i crnog čaja. U dugoj završnici tonovi pečenih lešnika i vanile stečenih odležavanjem 24 meseca u hrastovim buradima.

Opis

Da li ste znali da se vina vinarije Aleksandrović nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordeaux-u, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a?

Porodica Aleksandrović  nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge sa pradedom Milošem Aleksandrović na čelu 1903.godine. Nakon Miloša, vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumarŽivan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počinje 2000. godine, kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Zanimljivo uparivanje sa vešalicama, biftecima i ostalim crvenim mesom.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L, 1.5 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

1 recenzija za Aleksandrović Regent

1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Otkaži Post comment

Možda će vam se svideti …