Aleksandrović Rodoslov

4.650,00 RSD

Aleksandrović Rodoslov Grand Reserve

Ozbiljno vino sa odličnim potencijalom za odležavanje. Čvrsti i izbalansirani tanini i puno telo sa aromama višanja, kupina i crnih dudinja, sa nijansama crne čokolade i listova duvana. Sočna duga završnica sa tonovima pečenog tosta, smole i čaja stečenih odležavanjem od 40 meseci.

Region: Topola

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Da li ste znali da se vina vinarije Aleksandrović nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordeaux-u, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a?

Porodica Aleksandrović  nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge sa pradedom Milošem Aleksandrović na čelu 1903.godine. Nakon Miloša, vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumarŽivan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počinje 2000. godine, kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Probati sa dobro začinjenim tatar biftekom, džigericom i jaretinom.

Dodatne informacije

Težina 4 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …