Chateau Lestage Simon

3.900,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Regija: Haut-Medoc

Sorte grožđa: Merlot i Cabernet Sauvignon

Na mirisu puno i izražajno, sa dominantnim aromama korena sladića, crne ribizle i kupine. Tanini čvrsti i dobro uskladjeni sa kiselinama. Dug finiš sa tonovima pečenih šljiva i začinskim notama. 24 meseca proveo odležavajući u hrastu.

Opis

Chateau Lestage Simon pripada specifičnoj i ekskluzivnoj klasifikaciji Cru Bourgeois. Izraz Cru Bourgeois se utvrdio pukom upotrebom, jer datira još iz srednjeg veka, kada građani -buržoazi, stanovnici „burgh-a“ (bourg-a) iz Bordoa, kupuju i prisvajaju najbolja zemljišta u regionu.

Godine 1932. Crus Bourgeois su bile vinarije grupisane na listi koju su napravili bordoški trgovci vinom, pod pokroviteljstvom Bordo privredne komore i Poljoprivredne komore Gironde. Kriterijumi zvuče naizlgled jednostavno : Odličan kvalitet i prava vrednost crvenih vina proizvedenih u jednom od osam apelacija Medoc: Medoc, Haut-Medoc, Listrac, Moulis, Margauk, Saint-Julien, Pauillac i Saint-Estephe. Vinarije mogu da izgube ali i da dobiju status Cru Bourgeois koji se objavljuje svake godine u Septembru mesecu.

Savršen par sa suvidiranom rozbratnom.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Količina

0.75 L

Telo vina

Boja

Crveno

Vinarija

Zemlja porekla

Sorta grožđa

,

1 recenzija za Chateau Lestage Simon

Slike kupaca

Slika #1 izStefan S.
Slika #1 izStefan S.

Stefan S.

(0) (0)
Slika #1 izStefan S.
1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    Slika #1 izStefan S.
    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …