Chateau Lestage Simon

3.550,00 RSD

Regija: Haut-Medoc

Sorte grožđa: Merlot i Cabernet Sauvignon

Na mirisu puno i izražajno, sa dominantnim aromama korena sladića, crne ribizle i kupine. Tanini čvrsti i dobro uskladjeni sa kiselinama. Dug finiš sa tonovima pečenih šljiva i začinskim notama. 24 meseca proveo odležavajući u hrastu.

Opis

Chateau Lestage Simon pripada specifičnoj i ekskluzivnoj klasifikaciji Cru Bourgeois. Izraz Cru Bourgeois se utvrdio pukom upotrebom, jer datira još iz srednjeg veka, kada građani -buržoazi, stanovnici „burgh-a“ (bourg-a) iz Bordoa, kupuju i prisvajaju najbolja zemljišta u regionu.

Godine 1932. Crus Bourgeois su bile vinarije grupisane na listi koju su napravili bordoški trgovci vinom, pod pokroviteljstvom Bordo privredne komore i Poljoprivredne komore Gironde. Kriterijumi zvuče naizlgled jednostavno : Odličan kvalitet i prava vrednost crvenih vina proizvedenih u jednom od osam apelacija Medoc: Medoc, Haut-Medoc, Listrac, Moulis, Margauk, Saint-Julien, Pauillac i Saint-Estephe. Vinarije mogu da izgube ali i da dobiju status Cru Bourgeois koji se objavljuje svake godine u Septembru mesecu.

Savršen par sa suvidiranom rozbratnom.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Količina

0.75 L

Telo vina

Boja

Crveno

Vinarija

Zemlja porekla

Sorta grožđa

,

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Chateau Lestage Simon“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …