Sorte grožđa: Corvina, Rondinella, Molinara i Oseleta
Fantastično vino punog tela. Delikatne arome džema od šljiva, sa tonovima cimeta i cherry čokoladnih bombona. Odležavalo predugih 40 meseci u hrastovini, a potom još 6 meseci u boci. Ovaku bombonjeru odlikuju mekanini svilenkasti tanini, odlične kiseline, sa hintovima začinskih tonova poput cimeta, anisa, sladića, karanfilića i prezrelog voća u dugoj završnici punog tela.
Crne etikete vinarije Masi označavaju da se u kupaži nalazi i drevna sorta koju je otkrio i ponovo uključio u kupažu Amaronea, gospodin Sandro Boscaini. Ta sorta je Oseleta. Oseleta je sorta koja daje karakter ovoj Costasera Riservi. Masijev amblematični Amarone napravljen od grožđa iz vinograda sa padina koji se suočavaju „Prema večeri“ („sera“ na italijanskom).
Sjajno se slaže sa crvenim mesom, divljači i odležalim sirevima
Recenzije
Još nema komentara.