Campofiorin Masi

2.235,00 RSD

Regija: Veneto

Sorte grožđa: Corvina, Rondinella i Molinara

Vino srednjeg tela, jako omiljeno kuvarima jer im daje inspiraciju za kreiranje neverovatnih jela. Sa aromama višanja, malina i brusnica i blago začinjenim tonovima, dobrim kiselinama i dobre taninske strukture. Završnica sa notama slatkih začina.

Opis

Najbolji predstavnik Verone kao vinske regije. Rodjen 30.Septembra 1694.godine, ali tada je svoj život počeo kao Ripasso- proizvod nazvan i po tehnici proizvodnje: Metoda „Ripasso“ je tehnika koja se vrši „ponovnim dodavanjem“ vina na osušene ljuskice grožđa Amarone, još uvek tople i bogate šećerom. … Vino ostaje u kontaktu sa “komadićima“ Amaronea 10-12 dana i tokom ovog perioda dolazi do druge alkoholne fermentacije.

Slaže se sa pastama sa sosevima od pečuraka i grilovanim mesom i odležalim sirevima.

Dodatne informacije

Težina 1.45 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Campofiorin Masi“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda vam se svidi i...