Akcija!

Meneghetti Red

4.500,00 RSD

Regija: Istra

Sorte grožđa: Merlot, Cabarnet Sauvignon i Cabarnet Franc

Jako zanimljive arome duvana, kafe, cimeta, anisa, kupina, ribizli, suvih šljiva i pečenog drveta. Punijeg tela, jako dobre strukture, duge završnice sa notama karanfilića i sladića. Odličnog potencijala za odležavanje. Prelep balans čvrstih dugovečnih tanina, finih kiselina, umerenog alkohola i neverovatne aromatičnosti. Odležavalo 2 godine u francuskim baricima i 3 godine spavalo i smirivalo se u boci pre puštanja na tržište.

Nema na zalihama

Opis

Posle Napoleonovih ratova, jedan pametni gospodin Meneghetti kupio je dosta hektara zemlje i počeo da proizvodi hranu, i to iz jednostavnog razloga – jer je imao 6.000 vojnika na udaljenosti od 500 metara kojima je mogao da prodaje sve što proizvede svakog dana. Već tada je gradio kuće, štale, podizao vinograde i maslinjake, uzgajao koze i ovce i zabavljao austrougarske oficire u trenucima predaha. Već tada, a posebno deceniju kasnije, Stancija Meneghetti dobija atribut jednog od najlepših imanja na jadranskoj obali. Mnogo godina kasnije, 2000. godine, ovo imanje napustile su sve bivše i sadašnje vojske, i vlasnik Meneghetti – čije ime dan danas ne znamo, niti odakle je ni kuda je otišao.
Sada je imanje u vlasništvu Miroslava Plišo i njegove supruge Romane, koji su u potrazi za savršenim mestom za život našli ovu stanciju i napravili od nje mesto za hedonizam.
Vila Meneghetti poznata je i kao Meneghetti Wine Hotel & Restaurant, a lokalno kao Stancija Meneghetti. To je hotel, vinarija i restoran: možete noćiti ili večerati renomiranom restoranu ili posetiti podrum i degustirati vino. Villa Meneghetti je luksuzna kuća Relais & Chateaux: ime koje označava da hotel i njegov restoran predstavljaju vrhunac kvaliteta.

 

Odlično prati mesa, divljač i tvrde odležale sireve.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …