Akcija!

Meneghetti White

2.310,00 RSD

Regija: Istra

Sorta grožđa: Chardonnay i Pinot Blanc

Kompleksnog mirisa sa naglašenim zrelim egzotičnim notama ananasa, citrusa i dinje dok se u pozadini otvaraju note putera, pečenih lešnika, krema i vanile.  Bogato i koncentrovano, harmonično i prelepe kremaste strukture stečene odležavanjem od godinu dana u hrastovim bačvama i godinu dana u boci. Duga završnica sa tonovima finog drveta.

Nema na zalihama

Opis

Posle Napoleonovih ratova, jedan pametni gospodin Meneghetti kupio je dosta hektara zemlje i počeo da proizvodi hranu, i to iz jednostavnog razloga – jer je imao 6.000 vojnika na udaljenosti od 500 metara kojima je mogao da prodaje sve što proizvede svakog dana. Već tada je gradio kuće, štale, podizao vinograde i maslinjake, uzgajao koze i ovce i zabavljao austrougarske oficire u trenucima predaha. Već tada, a posebno deceniju kasnije, Stancija Meneghetti dobija atribut jednog od najlepših imanja na jadranskoj obali. Mnogo godina kasnije, 2000. godine, ovo imanje napustile su sve bivše i sadašnje vojske, i vlasnik Meneghetti – čije ime dan danas ne znamo, niti odakle je ni kuda je otišao.
Sada je imanje u vlasništvu Miroslava Plišo i njegove supruge Romane, koji su u potrazi za savršenim mestom za život našli ovu stanciju i napravili od nje mesto za hedonizam.
Vila Meneghetti poznata je i kao Meneghetti Wine Hotel & Restaurant, a lokalno kao Stancija Meneghetti. To je hotel, vinarija i restoran: možete noćiti ili večerati renomiranom restoranu ili posetiti podrum i degustirati vino. Villa Meneghetti je luksuzna kuća Relais & Chateaux: ime koje označava da hotel i njegov restoran predstavljaju vrhunac kvaliteta.

 

Odlično prati čitav niz jela na bazi ribe i rakova kao i srednje stare sireve.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

,

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Meneghetti White“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …