Celeste Crianza Torres

1.750,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Regija: Ribera del Duero

Sorta grožđa: Tempranillo

Posle 12 meseci odležavanja u delimično novim francuskim i američkim hrastovim buradima i još dodatnih 12 meseci u boci, vino razvilo prekrasnu aromatiku koja podseća na divlje borovnice i ribizle, sa delikatnim notama kafe i slatkih začina. Tanini barsunati sa prelepom voćnom završnicom srednjeg intenziteta.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Familia Torres je teškaš španskog vina sa nogama u Čileu i Kaliforniji. Ponosi se sa 2.000 hektara vinove loze rasprostranjene po Penedesu, Prioratu, Costers del Segre, Conca de Barbera, Rioji, Ribera del Duero, Rias Baikas i Rueda. Vlasnici su vinskih pogona u svim ovim regionima, osim u Conca de Barbera. Vardon Kennett, njegovo prvo penušavo vino lansirano krajem 2016. godine, ne pripada nijednom nazivu.

Uprkos svojoj veličini, i dalje je porodična kompanija sa jakim međunarodnim prisustvom brenda. Sa svojim vinima dostupnim u 150 zemalja, Familia Torres je devet godina proglašavana najcjenjenijom evropskom markom u časopisu Drinks International. Miguel A. Torres je jedan od retkih španskih proizvođača koji je proglašen za Decantera za čoveka godine 2004.

Torres Celeste Crianza je u svakom smislu te reči: Biser regije Ribera del Duero. Vinogradi se nalaze na 895m nadmorske visine, sa namerom porodice Torres da pokažu kroz Celeste celu istoriju porodične tradicije uzgajanja vinograda.

 

Bogata struktura i tekstura ovog vina najbolje se uparuje sa jelima od mesa, biftecima, gulašom od divljaci.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Crveno

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Vinarija

Zemlja porekla

2 recenzije za Celeste Crianza Torres

1-2 of 2 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …