Marina Cvetić Montepulciano D’Abruzzo

4.360,00 RSD

Region: Abruzzo

Sorta grožđa: Montepulciano

Punog tela i guste strukture, odležalo u bariku najmanje 12 meseci i još 6 meseci u boci. Moćno i koncentrovano, sa aromama crne trešnje, džema od višanja, kupina, čokolade i kože. Ova posebna selekcija uživa u dobrobiti niza nadmorskih visina i tla od najkvalitetnijeg grožđa iz najfinijih vinograda. Osam vinograda se prostire na nadmorskoj visini od 480 do 1.200 stopa sa zemljištima od vapnenaste gline i kreča, koja se sve uzgajaju organski.

Opis

Vinariju je 1981. godine osnovao Gianni Masciarelli. Gianni Masciarelli osnovao je ovo imanje nakon boravka u Šampanji, gde se uverio da je njegov rodni Abruzzo, sa svojom klimom i dugom tradicijom proizvodnje vina od autohtonih starih loza, može da da vina svetske klase.

Činjenica da su vina italijanske vinarije Masciarreli iz linije Marina Cvetić već godinama među najpopularnijim u Srbiji, svakako doprinosi to što je osoba koja imenom stoji iza njih naše krvi. Nakon Gianni-eve smrti upravljanje imanjem uspešno je preuzela Marina sa ćerkama. Vinarija je poznata po autentičnim sortama Abruzza, Montepulcianu i Trebbianu, koje proizvode u nekoliko kvalitativnih i cenovnih segmenata, među kojima je linija koja nosi ime Marine Cvetić svakako najpoznatija.

 

Odlično uparivanje sa jakim odležalim sirevima, španskom pršutom i odležalim biftecima.

 

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …