Aleksandrović Trijumf Noir Penušavi

2.070,00 RSD

Region: Topola

Sorta grožđa: Pinot Noir

Trijumf Noir je jedan od najboljih predstavnika penušavih vina iz Srbije pravljenih tradicionalnom metodom. Izuzetno hrskav i intenzivan predstavlja srpski šampanjac. Dugogodišnje odležavanje na kvascima poput vrhunskih francuskih šampanjaca daje arome badema, pečenih lešnika praćenih voćnim tonovima sveže breskve, žute jabuke i grejpa. Kremasta tekstura i završnica srednjeg tela sa cvetnom notom ruže i cveta trešnje.

Nema na zalihama

Opis

Da li ste znali da se vina vinarije Aleksandrović nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordeaux-u, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a?

Porodica Aleksandrović nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge sa pradedom Milošem Aleksandrović na čelu 1903.godine. Nakon Miloša, vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumarŽivan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počinje 2000. godine, kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Izuzetan kao aperitiv, ali i uz sveže bruskete, predjela i lagane sireve.

Dodatne informacije

Težina 1,8 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …