Aleksandrović Trijumf Gold

2.070,00 RSD

Region: Topola

Sorte grožđa: Sauvignon Blanc, Pinot Blanc i Riesling

Sjajan primerak Sauvignon Blanc-a. Punijeg tela sa izuzetnim aromama ogrozda, grejpfruta, limunove kore, svežeg belog cveća poput kamilice i jasmina sa dugom citrusnom završnicom i notom mente.

Opis

Da li ste znali da se vina vinarije Aleksandrović nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordeaux-u, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a?

Porodica Aleksandrović  nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge sa pradedom Milošem Aleksandrović na čelu 1903.godine. Nakon Miloša, vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumarŽivan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počinje 2000. godine, kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Sjajno uparivanje uz piletinu ili njoke sa piletinom ili sa mlincima i ćurećim mesom.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …