Sancerre LaCheteau

4.300,00 RSD

Regija: Loire

Sorta grožđa: Sauvignon Blanc

Punijeg tela, izražajne sortne aromatske karakteristike koje podsećaju na limunovu koru, vrezu svežeg paradajza i herbalnih tonova u dugoj punoj završnici. Izuzetno kompleksno vino sa notama bosiljka, pomorandže i belog grejpa u dugoj punoj mineralnoj završnici. Školski primer Sancerra.

Opis

Lacheteau je prezime porodice koja se dugo bavi vinogradarstvom. Jedan od najvećih negosijanata u Francuskoj je otkupio 1991.godine ovo imanje i u potpunosti ga renovirao. Sada postoji nekoliko zamkova pokrivajući skoro 480 hektara vinove loze, uključujući i prestižni Chateau de Fesles. Dvorac gleda na reku Layon, pogodnu za uzgoj vinove loze i ranim jutarnjim izmaglicama koje podstiču Botritis ili „plemenitu plesan“. Ovo je ključni faktor u stvaranju apelacije i istoimeno tipa vina Bonnezeaux – slatkog vina koje je ovu vinariju proslavilo, a za koje postoje dokazi da se proizvodilo 1055.godine!

Kada čujete ili pomislite na Sancerre, imajte na umu da je to uvek suvo belo vino od sorte Sauvignon Blanc iz regije Loire (čit.Loara) iz Francuske.

 

Odlično uparivanje sa jelima od ribe i sa grilovanim povrćem.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

,

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews