Bollinger La Grande Année

30.500,00 RSD

Bollinger La Grande Annee Champagne dolazi u luksuznoj kutiji.

Berba: 2007

Region: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir i Chardonnay

Prefinjeni mirisi badema i voća poput manga u kombinaciji sa citrusnim notama. Prelepa tekstura gde arome nastavljaju i vode put medenim ukusima i dugotrajnom osvežavajućem finišu. Šampanjac koji ima jako dobar potencijal za starenje. Punog tela gde se prepliću arome zrelog limuna, saća, toplog keksa, suvog belog cveća i nežne note oraha i fino šerija.

Opis

„Šampanjac pijem kad sam srećana i kada sam tužana. Ponekad ga popijem kad sam sama. Kad imam društvo, smatram ga obaveznim. Popijem ga i kada nisam gladna i popijem kad jesam. Inače ga nikada ne diram – osim ako nisam žedna naravno ”.

-Lily Bollinger

 

1976. godine Bollinger Vintage je preimenovan u Grande Annee. Zatim je 1997. godine postala La Grande Annee – „Velika godina“ – naziv dovoljno jednostavan da ilustruje njen izuzetan status, jer samo zaista izvanredne godine postaju Vintage šampanjci u Bollingeru. La Grande Annee je premijerno predstavljen dve godine kasnije u Casino Royale filmu, filmu Jamesa Bonda. Ova berba je u potpunosti fermentisana u hrastovoj bačvi, a proizvodi se od četrnaest različitih vinograda: 91% Grand Cru i 9% Premier Cru. 2008. je prva berba La Grande Annee koja je flaširana u novoj bočici ‘1846’ koja treba da replicira mali magnum. Ova boca je potpuno redizajnirana, inspirisana bocom iz 19. veka otkrivenom u podrumima Bollinger iz 1846. godine. Ideja u korišćenju zakrivljenog oblika boce je težnja ka savršenom balansu „malog magnuma“ užeg vrata i šire baze, da bi malo usporio razmenu kiseonika i samim tim dao vino boljeg kvaliteta sa dužim potencijalom odležavanja.

 

Preporučujemo uparivanje sa bilo kojom belom ribom, jastogom ili školjkama.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …