Chateau D’Esclans: Elegancija i istorija Provanse

Chateau-DEsclans-Lifestyle

Provansa kao jedna od najuzbudljivijih vinogradarskih regija sveta, sija svojom neodoljivom privlačnošću na jugoistoku Francuske i obali Sredozemnog mora. 

Njena geografska raznolikost obuhvata spektar terena i teroara, od šumovitih obalnih ravnica do impozantnih planinskih vrhova.

Karakterisana toplim sunčanim danima leti i blagim vlažnim zimama, mediteranska klima Provanse idealna je za uzgoj raznovrsnih sorti grožđa. 

Takvo sunčano vreme tokom cele godine podstiče optimalno sazrevanje grožđa, omogućavajući vinogradarima da gaje samo grožđe najboljeg kvaliteta.

Na obalnim ravnicama proteže se peskovito i šljunkovito tlo, što uz klimu stvara idealne uslove za uzgoj sorti kao što su Grenache, Syrah, Cinsault i Tibouren, koji se koriste za proizvodnju najboljih Roze vina.

rock-angel1

Uzdižući se na izvanrednoj lokaciji blizu klisure Pennafort, Chateau d’Esclans predstavlja simbol elegancije i bogate istorije. 

Prekrasno imanje, inspirisano toskanskim vilama, svoje korene vuče još iz galskog doba, kada je njegova pozicija imala strateški značaj za nadzor nad zalivom Frejus.

Njihov podrum iz 13. veka smatra se najstarijim u regiji. 
Imanje u Esklanskoj dolini je kroz vekove menjalo vlasnike sve do Saše Lichinea, koji ga je preuzeo 2006. godine. 

Pod njegovim vođstvom, Chateau d’Esclans procvetao je u globalno priznat brend, poznat po vrhunskim rozeima. Njegova popularnost je privukla dosta pažnje tokom godina, a najviše grupaciji LVHM, pod čijim okriljem je od 2019. godine.

Pale-promo

Ovo prepoznatljivo imanje posebno je poznato po svojim starim vinogradima Grenache-a, čija zrelost doprinosi kompleksnosti vina i potencijalu starenja. Roze vina ove vinarije, posebno ikonični Garrus, osvojila su globalno priznanje i smatraju se nekim od najboljih na svetu.

Svakom čašom njihovog vina, oseća se spoj istorije, strasti, modernizma i vrhunskog majstorstva, što čini Chateau d’Esclans istinskim draguljem Provanse.