Dekanter Bohemia Love

1.890,00 RSD

(5 recenzije korisnika)

Način proizvodnje: Mašinski

Materijal: Kristal

Jako izdržliv i čvrst dekanter od kristala, za dekantiranje svih vrsta vina: crvenih, belilh, čak i starijih penušavih! Za svaku priliku i sjajan poklon! Zašiljeni vrh omogućava korisniku nesmetano sipanje bez prolivanja vina.

Može se prati u mašini za pranje posuđa, ali i ručno. Sušenje može prirodno ili uz pomoć mekane krpe.

 

 

Na zalihama

Opis

Staklo je u češkim zemljama prisutno od pamtiveka. Kao što pokazuju istorijski nalazi, ovde se staklo obrađivalo u većem obimu od vremena Kelta. Na početku hrišćanskog kalendara, stari Rimljani su ove zemlje nazvali Boiohaemum (dom Boisa, kasnije Bohema, Bohemija) po jednom od glavnih plemena koja su ovde prebivala. Bogatstvo peska i drveta u češkom basenu i njegov jedinstveni položaj u centru Evrope ponudili su proizvođačima stakla izuzetne pogodnosti. Poreklo savremene proizvodnje stakla datira iz gotske ere, odnosno prelaza iz 13. u 14. vek. Možda se Venecija samo može ponositi tako dugom i neprekinutom tradicijom.

Kompanija Cristal Bohemia proizvodi široku paletu kvalitetnih kristalnih proizvoda. Svaki proizvod podleže strogim zahtevima zdravstvene bezbednosti, što dokazuju sertifikati izdati od strane odgovarajućeg instituta. Bohemia poštuje životnu sredinu.  Osnovni materijal za proizvodnju olovnog kristala je silikatni pesak za izradu stakla. Za proizvodnju svojih proizvoda koriste isključivo pesak iz ležišta sela Streleč u blizini grada Jičin u istočnoj Češkoj. Takozvana šarža sadrži ne samo pesak, već i druge sirovine, koje se odmeravaju u fiksnoj meri prema tehnološkom redosledu i temeljno mešaju. Uključuju uglavnom kalijum karbonat (kalijum), natrijum karbonat (kalcinirani soda pepeo), kalijum nitrat (šalitra) i druge supstance, npr. agensi za rafiniranje. Ono što je značajno za olovni kristal, što uzrokuje njegov jedinstveni izgled i mogućnost dalje obrade, je olovni monoksid (litage). Jedna Bohemia čaša sadrži najmanje 24%, što je najveći odnos u češkim zemljama.

Istorija zaštitnog znaka BOHEMIA neraskidivo je povezana sa istorijom staklare Podebradi. Ona odražava istoriju istoimene države, vekovnu tradiciju izrade stakla, a takođe i deo boemstva, karakterističnog za umetnike. Od samog početka, izvanredne karakteristike proizvoda pod ovom zaštitnom markom bile su visok kvalitet i umetnička vrednost, prateći zanatsku umešnost i spretnost staklara, tehničara i dizajnera staklare. Svetski poznati plavi i zlatni simbol BOHEMIJA ČEŠKA – VODENI KRISTAL PREKO 24% PbO ima snažnu poziciju u velikom broju zemalja. Jedinstvena tradicija majstora izrade kristala od olova povezana sa ovom zaštitnom markom nikada nije prekinuta i zbog toga je izuzetno cenjena. Štaviše, plavo i zlatno više je više nego samo zaštitni znak. Za potrošača je to i potvrda porekla i karakteristika robe. Pored toga, služi kao garancija kvaliteta, vrednost koja je povezana sa imenom BOHEMIA i umetnošću koju su prenele nebrojene generacije staklara.

Dodatne informacije

Težina 1,3 kg

5 recenzija za Dekanter Bohemia Love

1-5 of 5 reviews
 1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  Prezadovoljan sam dekanterom. Preporuka!

  (1) (0)
 2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
 3. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
 4. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
 5. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …