Akcija!

Dom Perignon Luminous + 2 Riedel čaše

36.000,00 RSD

Dom Perignon Luminous je svoju popularnost stekao kao svetleći šampanjac zbog neon zelene etikete koja svetli u mraku.

Dom Perignon je vrhunski luksuzni šampanjac koji odležava minimum 7 godina, a često i mnogo duže. Dom Perignon izbacuje svaku berbu tri puta. Prvu berbu obično nakon devet godina, drugu nakon oko 18, a treću nakon čak 25 godina. Ovo starenje na talogu daje vinu kompleksnost i bogatstvo ukusa.

Fantastične arome zelenog manga, dinja, ananasa sa gustom strukturom i hrskavim notama pomorandžine kore, pečenih lešnika, mandarina, krema od badema. Izuzetna tekstura sa prijatnim aromama božura i jorgovana, blagim začinima i zanosnim mirisom svežeg peciva, kroasana i brioša. Duga osvežavajuća kremasta završnica.

Prelepo uparivanje sa ostrigama i kavijarom. Ovaj Champagne ne dolazi u kutiji.

Poklon 2 Premium Riedel čaše! 

Region: Champagne

Sorte grožđa: Chardonnay i Pinot Noir

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Dom Pierre Perignon (Pjer Perinjon) bio je monah koji je živeo u opatiji Hautvillers u 17. veku. Bio je zadužen za proizvodnju i čuvanje šampanjaca. Ipak nije on bio taj koji je otkrio metod proizvodnje šampanjaca, kako svi to misle. Naime, dodavanje šećera vinu radi pokretanja druge fermentacije dokumentovano je šest godina pre nego što je Perignon uopšte došao u opatiju u Hautvillers-u.

Međutim on je napravio nekoliko važnih inovacija u proizvodnji šampanjca. Razvio je tehniku koja se koristi za proizvodnju belog vina od crvenog grožđa i mešanje grožđa da bi se dobilo vrhunsko bazno vino.
Dom Perignon nije ime vinarije već ime vina koje proizvodi Moet & Chandon od 1920. godine. Dom Perignon je gotovo uvek kupaža sorti Chardonnay i Pinot Noir, u različitim godinama sa različitim procentima.
Zanimljivo je to da je uvek Vintage, tj. uvek ima označenu berbu na etiketi. U regiji Champagne su samo određeni vinogradi klasifikovani kao Grand Cru. Šampanjac se mora praviti samo od grožđa iz ovih vinograda kako bi se kvalifikovao kao Grand Cru šampanjac.

Dom Perignon dolazi od grožđa sa Grand Cru vinograda, ali svaki blend uvek uključuje grožđe sa originalne parcele u Hautvillers-u koja je klasifikovana kao Premier Cru. Iz tog razloga ovaj izuzetni Champagne nije klasifikovan kao Grand Cru šampanjac.

Još jedna zanimljivost: Boca ima tradicionalnu foliju koja treba da ostane prilepljena za bocu. Ona se ne skida, umesto toga, samo povucite jezičak kroz foliju i uklonite metalni deo koji drži čep kao da folija nije tamo.

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …