Ruinart Brut

7.650,00 RSD

Wine Enthusiast: 90 poena

Region: Champagne

Sorte grožđa: Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier

Duša ovog šampanjca je Chardonnay. Delikatan i voćan sa dominantnim aromama sveže bele kruške i suvog orašastog voća kao što su lešnici i bademi, praćene notama belog cveća, brioš pecivom i maslacem. Dominantna svežina sa hrskavom teksturom i dugom kremasto-voćnom završnicom.

Na zalihama

Opis

Ruinart,osnovan 1729. godine glasi za najstariju Champagne kuću. Osnovan od strane Nicolasa Ruinarta u regiji Champagne, gradu Reims, danas je kuća u vlaništvu firme Louis Vuitton Moët Hennessy. Preduzetnik Nicolas Ruinart ostvario je ambicije svog ujaka, Dom Thierry Ruinarta, da Ruinart postane autentična kuća. Prva berba „vina sa mehurićima“ izašla je u januaru 1730. Prvobitno se služio kao poslovni poklon trgovcima tkaninom, kao što je bio i brat Dom Ruinarta, ali 6 godina kasnije Maison Ruinart prestaje s trgovinom tkanine zbog uspeha u poslu sa šampanjcem. Ruinart ima dugogodišnju vezu sa umetnošću. Godine 1985, Andre Ruinart pitao je češkog umetnika Alfons Mucha da ilustruje plakat za Ruinart. Brend je i danas usko povezan sa suvremenom umetnosti i igra ulogu u mnogobrojnim svetskim događajima kao što su ARCO, Foire de Bale, Carre Rive Gauche, London Design i Miami Art Basel. Sama duša Ruinarta je sorta Chardonnay. Uzgaja se prvenstveno u Côte des Blancs i u Montagne de Reims. Nežni, krhki Chardonnay će jedino prikazati punu širinu svog aromatskog bogatstva nakon sporog sazrevanja u hladnoći podruma: do 3 godine za non-vintage vina i 9-10 godina za Dom Ruinart. Svetlost, intenzitet i elegancija – u kombinaciji tih jedinstvenih osobina leži čudo koje se zove „Ruinart ukus“.

 

Divan ugođaj sa mekanim kremastim sirevima, svežim školjkama ili laganim salatama.

Dodatne informacije

Težina 1.7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

,

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ruinart Brut“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda vam se svidi i...