Vivia Le Mortelle

2.300,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Vermentino, Viognier i Ansonica

Arome limuna i zelenih jabuka mešaju se sa primesama zrelih krušaka i ananasa, stvarajući složen, ali nežan buke upotpunjen senzacijama aromatičnog bilja poput žalfije i ruzmarina. Sveže, a kremasto, sa mineralnim finišem i aromama limuna i lumunove kore u završnici srednjeg tela.

Na zalihama

Opis

Vivia je ime dobijeno od akronima sorti koje se u njoj i nalaze: Viognier, Vermentino i Ansonica. Sama vinarija Le Mortelle ima interesantnu istoriju imena. Naime pre nego što su zasađeni vinogradi, na istom mestu postojali su zasadi biljke koju u Toskani zovu Mortella. Izuzetno aromatična i mirisna, podseća na klon ruzmarina i nane. Ovo je Pjeru bilo jako zanimljivo, te je odao počast ovim biljkama pre nego što bi tu zasadio vinovu lozu. Sačuvao je dosta primeraka Mortelle koju možete naći širom imanja.

Fantastično se slaže sa ribom i grilovanim zelenim paprikama i tikvicama.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Količina

0.75 L

Telo vina

Boja

Belo

Vinarija

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …