Chateau Petrus

690.000,00 RSD

Region: Pomerol

Sorta grožđa: Merlot

Berba: 2017

Vrhunsko suvo vino punijeg tela i zanimjivih mirisa trešnje, džema od malina, začina od drveta i dudova. Neverovatni mirisi koji su lepo ukomponovani u ovo bogato, slojevito i precizno vino sa umerenim taninima. Dugovečno i superiorno vino.

Na poklon ekskluzivan Riedel dekanter dok traju zalihe.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Petrus je imanje u Bordou (Bordeaux) u Francuskoj. Smešteno u apelaciji Pomerol blizu njegove istočne granice sa Saint-Emilion.

Маlo imanje od samo 11,4 hektara proizvodi crveno vino u potpunosti od sorte Merlot. Ono što je takođe zanimljivo jeste da ova vinarija ne proizvodi drugo vino.

Svoje ime deli sa lokacijom, brdom i imanjem Petrus koje je u doba starih Rimljana bilo u vlasništvu čoveka pod tim imenom. Inspiraciju za etiketu je našao u grčkoj verziji Svetog Petra.

Iako vina Pomerola nisu zvanično klasifikovana Petrus sa svojom cenom spada među najskuplja vina na svetu. Od njegove proizvodnje koja iznosi oko 40.000 boca godišnje čak se 40% proda i konzumira u Francuskoj.

Sjajno uparivanje sa odležalim mesom i jakim sirevima.

 

Petrus se smatra jednim od najboljih i najekskluzivnijih vina na svetu i njegova cena je skoro uvek izuzetno visoka. Budući da je jedno od najtraženijih vina u svetu samim tim je teško dostupno posebno kod nas.

Kao što je slučaj sa mnogim poznatim i ekskluzivnim vinima, postoji rizik od lažnih vina Petrus koja se prodaju na tržištu. Uvek bi trebalo biti oprezan pri kupovini ovakvog vina i obavezno proveriti da li se radi o originalnom proizvodu.

Vino Petrus se proizvodi u različitim godinama i može se razlikovati po ukusu i kvalitetu od berbe do berbe. Iz tog razloga se razlikuju i cene različitih berbi.

Kao i sa bilo kojim drugim vinom, ukus je subjektivan osećaj. Takođe, neki ljudi mogu imati različite preferencije u pogledu vina i možda ga neće ceniti na isti način na koji ga cene poznavaoci.

Sva vina na našem sajtu imaju dokaze o poreklu i deklaraciju. Na zahtev vam možemo dostaviti zvaničnu dokumentaciju pre kupovine. Za bilo koju dodatnu informaciju ili savet stojimo vam na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Berba

2017

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews