In&Out Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo

3.600,00 RSD

Region: Abruzzo

Sorta grožđa: Montepulciano

Odležavao 24 meseca u hrastovim buradima. Punog tela sa odličnom jakom i punom taninskom strukturom. Izuzetne arome divljih kupina i ribizli, nara i šipurka, crnog čaja i u dugoj završnici javljaju se začinski tonovi praćeni notama ljubičica i divljeg cveća.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Istorija Collefrisio započela je 2004. godine kada su dva vinogradara odlučila da udruže snage u stvaranju vinarije Collefrisio, u srcu Abruzza. Vinari treće generacije Antonio Patricelli i Amedeo De Luca prihvatili su mudrost svojih prethodnika, darove prirode i vrednosti Abruzza da bi stvorili imanje.

Ovaj region, južno od Chietija između mora i planinskog lanca Majella, osvrće se na vinarsku tradiciju koja seže hiljadama godina unazad. U ovaj pejzaž ugrađeno je 75 hektara ekološki uzgajanih vinovih loza iz Collefrisia, osnova za uspeh vinarije. Koliko god se Antonio i Amedeo razlikovali, ujedinjuju ih visoki zahtevi koji postavljaju prema sebi i svojim vinima.

Sedište Collefrisia je Tenuta Valle del Moro, koja je uglavnom zasađena grožđem Montepulciano i Trebbiano. Tenuta Morrecine se nalazi između Ortone i Tolloa na brdskom položaju koji se proteže prema moru. Tenuta Giuliano Teatino nalazi se direktno u „senci“ Majelle i uglavnom je zasađen vinovom lozom Montepulciano i Pecorino. Ove različite orijentacije sa njihovom različitom mikroklimom omogućavaju Collefrisiou da uvek proizvodi vina najvišeg kvaliteta.

Etiketa je unikatna: Zapad se susreće sa Istokom u kulturnoj razmeni kroz legendarnog Šarana, svetu životinju koja ume da pliva protiv struja i koja simbolizuje snagu volje i pozitivne promene.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …