Cloudy Bay Pinot Noir

7.050,00 RSD

Region: Marlborough

Sorta grožđa: Pinot Noir

Odležalo oko 11 meseci u francuskim hrastovim buradima. Izuzetne arome višanja, čokolade, grafita i šljiva. Neverovatna i čvrsta fina taninska struktura, odličan balans i duga završnica sa tonovima hibiskusa, nara i cimeta.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Jedna od najpoznatijih vinarija Novog Zelanda. Osnovana 1985.godine sa željom da se proizvode prepoznatljiva vina regiona. Najbolji zasadi su zapravo zasadi Sauvignon Blanc-a, ali na svom imanju imaju i Pinot Noir i Chardonnay. Vinarija i vinogradi nalaze se u dolini Vairau u Marlborough-u na severnom kraju južnog ostrva Novog Zelanda. Ova jedinstvena i hladna vinska regija uživa u pomorskoj klimi sa najdužim sunčanim satima na bilo kom mestu na Novom Zelandu.

Posebnost vinarije je ta da svake godine naprave eksperimentalno vino. U drvetu, u inoxu. Ukoliko im se nešto dopadne, polako ga ubacuju ili u blend ili čak kao novi proizvod. Primetićete da vinarija Cloudy Bay nema mnogo etiketa, a to je zato što pažljivo biraju sa kojim će vinom izaći na tržište. Uz to se trude da izbace herbicide i pesticide, da postanu održivi i organski, koliko im to vremenski uslovi dozvoljavaju. Za sada im ide dobro, te očekuju da će do 2025.godine biti potpuno Organic.

Prepoznatljiva etiketa otkriva pejzaž regije Marlborough, gde se vinogradi i nalaze, koja zaista ostavlja bez daha

 

Neverovatno uparivanje sa gamborima u crvenom sosu, pršutom i gulašom.

Dodatne informacije

Težina 1,9 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …