Cloudy Bay Sauvignon Blanc

6.800,00 RSD

Region: Marlborough

Sorta grožđa: Sauvignon Blanc

Izuzetno belo vino srednjeg do punijeg tela karakterističnih aroma limete, mente, bosiljka, belih breskvi, macha čaja, nektarina i cveta trešnje. Mali deo ovog vina je fermentisalo u francuskom hrastu što daje vinu divne arome tarta od limuna. Duga intenzivna završnica sa tonovima grejpa.

Na zalihama

Opis

Jedna od najpoznatijih vinarija Novog Zelanda. Osnovana 1985.godine sa željom da se proizvode prepoznatljiva vina regiona. Najbolji zasadi su zapravo zasadi Sauvignon Blanc-a, ali na svom imanju imaju i Pinot Noir i Chardonnay. Vinarija i vinogradi nalaze se u dolini Vairau u Marlborough-u na severnom kraju južnog ostrva Novog Zelanda. Ova jedinstvena i hladna vinska regija uživa u pomorskoj klimi sa najdužim sunčanim satima na bilo kom mestu na Novom Zelandu.

Posebnost vinarije je ta da svake godine naprave eksperimentalno vino. U drvetu, u inoxu. Ukoliko im se nešto dopadne, polako ga ubacuju ili u blend ili čak kao novi proizvod. Primetićete da vinarija Cloudy Bay nema mnogo etiketa, a to je zato što pažljivo biraju sa kojim će vinom izaći na tržište. Uz to se trude da izbace herbicide i pesticide, da postanu održivi i organski, koliko im to vremenski uslovi dozvoljavaju. Za sada im ide dobro, te očekuju da će do 2025.godine biti potpuno Organic.

Prepoznatljiva etiketa otkriva pejzaž regije Marlborough, gde se vinogradi i nalaze, koja zaista ostavlja bez daha

 

Prelepo slaganje sa grilovanim šparglama, svežim divljim lososem i svežim salatama.

Dodatne informacije

Težina 1,9 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …