Dom Perignon Blanc Lady Gaga Limited Edition

36.800,00 RSD

Lady Gaga i Dom Perignon su ovom limitiranom edicijom obeležili susret dve kreativne sile.

2010.berbu su nazvali berbom koja je “spašena od vode“, budući da je kiša potopila vinograde par dana pred berbu. Srećom, budno oko tima Dom Perignon je pratilo sve i spasilo berbu i napravila fantastičan Šampanjac!

Šampanjac punog tela izuzetnih aroma jabuka, dinja, manga, kreme od mandarina, šlaga sa limonovom korom i soka od ananasa. Senzacija i savršen balans, elegantni mehurići sa divnom cvetnom završnicom i tonovima orhideja,cveta kamilice, jasmina, pa čak i belog bibera.

Zanimljivo uparivanje sa kremastim brusketima i hobotnicom zapečenom u rerni.

Berba: 2010

Region: Champagne

Sorta grožđa: Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Meunier

Nema na zalihama

Opis

Dom Pierre Perignon (Pjer Perinjon) bio je monah koji je živeo u opatiji Hautvillers u 17. veku. Bio je zadužen za proizvodnju i čuvanje šampanjaca. Ipak nije on bio taj koji je otkrio metod proizvodnje šampanjaca, kako svi to misle. Naime, dodavanje šećera vinu radi pokretanja druge fermentacije dokumentovano je šest godina pre nego što je Perignon uopšte došao u opatiju u Hautvillers-u.

Međutim on je napravio nekoliko važnih inovacija u proizvodnji šampanjca. Razvio je tehniku koja se koristi za proizvodnju belog vina od crvenog grožđa i mešanje grožđa da bi se dobilo vrhunsko bazno vino.
Dom Perignon nije ime vinarije već ime vina koje proizvodi Moet & Chandon od 1920. godine. Dom Perignon je gotovo uvek kupaža sorti Chardonnay i Pinot Noir, u različitim godinama sa različitim procentima.
Zanimljivo je to da je uvek Vintage, tj. uvek ima označenu berbu na etiketi. U regiji Champagne su samo određeni vinogradi klasifikovani kao Grand Cru. Šampanjac se mora praviti samo od grožđa iz ovih vinograda kako bi se kvalifikovao kao Grand Cru šampanjac.

Dom Perignon dolazi od grožđa sa Grand Cru vinograda, ali svaki blend uvek uključuje grožđe sa originalne parcele u Hautvillers-u koja je klasifikovana kao Premier Cru. Iz tog razloga ovaj izuzetni Champagne nije klasifikovan kao Grand Cru šampanjac.

Još jedna zanimljivost: Boca ima tradicionalnu foliju koja treba da ostane prilepljena za bocu. Ona se ne skida, umesto toga, samo povucite jezičak kroz foliju i uklonite metalni deo koji drži čep kao da folija nije tamo.

 

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …