Moet Chandon Imperial Brut Half bottle 0,375L

4.370,00 RSD

Regija: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay

Ikona proizvodnje Moët & Chandon Champagne kuće proizvedena je prvi put 1869.godine i sinonim je za dobru zabavu i sjajan poklon!

Intenzivne arome zelene jabuka, limuna, pomorandže, limete i svežeg belog livadskog cveća. Izuzetan balans i mekani svilenkasti očaravajući mehurići sa notama brioša, zrelih breskvi, putera i u dugoj kremastoj završnici javljaju se tonovi pečenih badema.

Na zalihama

Opis

Omiljeni šampanjac Kraljice Elizabete II. Čak je i Napoleon Bonaparte uživao i slavio uz ovaj Champagne svoje pobede. Na stranu i Napoleonova globalna osvajanja, Jeroboam (3 litre)  Moet & Chandon-a uručen je Danu Turneiu 1967. godine nakon što je u svom Ford GT40 pobedio na 24-časovnoj trci u Le Mansu. Ali od tada i upravo od Dana počinje tradicija prskanja Šampanjcem nakon pobede i osvajanja trke.

Sigurno niste znali da je prezime Moët zapravo plemićko. 1445. godine francuski kralj Charles VII stvorio je plemiće od braće Žana i Nikolasa Moeta. Titula se prenosila dalje, a 1743. godine je njihov potomak, trgovac vinom Claude Moet, osnovao Maison Moet u Epernaiu, svojoj teritoriji za trgovinu vinom. Kao brend i posao, Moet & Chandon razvijali su se generacijama: prvo je bio Claude, a zatim njegov unuk Jean-Remi Moet, koji je zaista pomogao u stvaranju i globalizaciji Moet identiteta. Kada je njegov sin Victor Moet preuzeo vlast 1832. godine, pridružio mu se zet Pierre-Gabriel Chandon de Briailles. Ime Chandon kasnije je stiglo na zid velikog proizvođača 1973. godine kada  je osnovan Moet & Chandon (prvi francuski proizvođač koji je to učinio).

Najveći proizvođač luksuznih šampanjaca na svetu sa godišnjom proizvodnjom od oko 30 miliona boca.

Sjajno ide uz sirovu hranu, sushi, sashimi i tuna carpaccio.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Količina

0.375 L

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …