Grand Trianon Erdevik

2.450,00 RSD

Region: Fruška Gora

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah

Raskošno vino punijeg tela i zanimljivih aroma kupina, divljih borovnica i šipurka sa pratećim cvetnim tonovima ljubičice i sladića. Ikona vinarije Erdevik. Odležavala godinu dana u novom francuskom hrastu, a zatim još godinu u boci. Divna džemasta završnica sa notama slatkog od šumskog voća, suvih šljiva i bibera.

Na zalihama

Opis

Vinarija Erdevik nalazi se u selu Erdevik u Sremu na zapadnim obroncima Fruške Gore. Blago zatalasan, sa dve strane okrużen Fruškom gorom a sa druge dve ravnicama, na 140 metara nadmorske visine i na obroncima Fruške gore, sa tri prelepa jezera Erdevik je jedno od najlepših sela Srema. Mnogi areheološki nalazi navode na zaključak da je na ovom terenu postojalo naselje još u bronzano doba. U selu se nalazi nekoliko lokaliteta iz rimskog doba. U pisanoj formi Erdevik se prvi put spominje još davne 1351. godine, dok je na mapu Srema konačno ucrtan 1730. godine. 1697. godine veliki deo Srema, pa i sam Erdevik dolazi u ruke austrijske vlasti i italijanske porodice Odeskalki koja vojno pomaže caru Leopoldu I za vreme turske opsade Beča.

Samo ime, mesto je najverovatnije dobilo od mađarske reči ERDOVEG što znači predeo pod šumom. U Erdeviku je prva loza zasađena još 276 god. u vreme cara Proba. Od tada pa do današnjih dana pogodna i pitoma klima Fruške gore je u ovom kraju podsticala razvoj vinarstva i naviku uživanja u vinu. Početkom XIX veka u Erdeviku je bilo znatnih zasada vinograda, pa je 1826. godine grof Livije Odeskalki podigao ovaj podrum.

 

Sjajno uparivanje sa dimljenom vešalicom, pršutom i sirevima

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Grand Trianon Erdevik“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …