Stifler’s Mom Shiraz Erdevik

4.500,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Region: Fruška Gora

Sorte grožđa: Syrah

Izuzetno aromatičan Syrah (Shiraz) koji je odležavao čak 18 meseci u buradima od novog francuskog hrasta. Izuzetno mala proizvodnja je upravo ta posebnost koju čini ovo vino. Punog tela i neverovatnih vanilastih tonova i tonova pečenih lešnika i aroma koje podsećaju na džem od šljiva, krem od kupina i liker od kupina. Čvrsta taninska struktura, odličan balans i duga završnica sa notama ribizli, malina i eukaliptusa.

Nema na zalihama

Opis

Vinarija Erdevik nalazi se u selu Erdevik u Sremu na zapadnim obroncima Fruške Gore. Blago zatalasan, sa dve strane okrużen Fruškom gorom a sa druge dve ravnicama, na 140 metara nadmorske visine i na obroncima Fruške gore, sa tri prelepa jezera Erdevik je jedno od najlepših sela Srema. Mnogi areheološki nalazi navode na zaključak da je na ovom terenu postojalo naselje još u bronzano doba. U selu se nalazi nekoliko lokaliteta iz rimskog doba. U pisanoj formi Erdevik se prvi put spominje još davne 1351. godine, dok je na mapu Srema konačno ucrtan 1730. godine. 1697. godine veliki deo Srema, pa i sam Erdevik dolazi u ruke austrijske vlasti i italijanske porodice Odeskalki koja vojno pomaže caru Leopoldu I za vreme turske opsade Beča.

Samo ime, mesto je najverovatnije dobilo od mađarske reči ERDOVEG što znači predeo pod šumom. U Erdeviku je prva loza zasađena još 276 god. u vreme cara Proba. Od tada pa do današnjih dana pogodna i pitoma klima Fruške gore je u ovom kraju podsticala razvoj vinarstva i naviku uživanja u vinu. Početkom XIX veka u Erdeviku je bilo znatnih zasada vinograda, pa je 1826. godine grof Livije Odeskalki podigao ovaj podrum.

 

Prelepo uparivanje sa jagnjetinom, biftekom i jakim odležalim sirevima.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

3 recenzije za Stifler’s Mom Shiraz Erdevik

1-3 of 3 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  3. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …