Krug Rose

42.500,00 RSD

Wine Spectator: 97 poena

Regija: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay

Krug Rose NV je revolucionarni šampanjac i ponos kuće Krug. Odležava na talogu najmanje šest godina, često bliže deset. Blend je 60 različitih baznih vina od kojih je najmlađe iz 2011. a najstarije iz 2000. godine. Punijeg tela i zaokružene guste teksture, aroma koje podsećaju na crvene ribizle, ruže, maline i crveni grejp. Odlična svežina i divni nežni tonovi šipka, sušene šunke, meda i citrusa. Duga kompleksan završnica sa tonovima suvog crvenog voća.

Kako da znate da je šampanjac kvalitetan? Izgubićete se u kompleksnosti i količini aroma koje nećete sve moći da identifikujete.

 

Na zalihama

Opis

Krug Grande Cuvee rođen je iz sna jednog čoveka, Josepha Kruga, da svake godine napravi najbolji šampanjac koji je mogao da ponudi, bez obzira na godišnje klimatske promene.

Zašto volimo Krug?

  • Kuću je u gradu Reims osnovao Nemac davne 1843.godine, Joseph Krug, Nemac, koji je pre osnivanja Kruga radio kao knjigovođa u Champagne kući Jackuesson.
  • Tokom Prvog svetskog rata, Joseph Krug II, koji je tada vodio sve, bio je zarobljen. Njegova supruga Jeanne upravljala je imanjem umesto njega i zahvaljujući njoj Krug i dalje postoji
  • Kralj blenda. Krug odvaja sva svoja bazna vina prema vinogradarskim parcelama, proba ih pojedinačno i kasnije meša. Sva vina se vinifikuju u drvenim bačvama a nakon toga ide i malolaktička fermentacija, zbog čega je Krug poznat po tome što je bogati, složen i dugo odležava. Ako grožđani sok od neke parcele ne ispunjava standarde kuće, prodaće se drugom proizvođaču kao vino u rinfuzi.
  • Velika većina prestižnih Cuvee-a iz kuća su Vintage šampanjci, za koje se generalno smatra da su prestižniji od šampanjca koji nisu Vintage (NV). Međutim, „Grande Cuvee“ se sastoji od više od 120 različitih osnovnih vina iz 10 različitih berbi, u pokušaju da Krug-ova rezervna vina predstavi kroz miks različitih berbi.
  • Krugova najveća prednost je očigledno njegova biblioteka od 150 rezervi vina koja se čuvaju u malim rezervoarima od nerđajućeg čelika. Za njih prednost uvek ima Grande Cuvee u odnosu Vintage. Npr.2012. berbu nisu proizvodili.
  • Vinogradari od kojih Krug kupuje grožđe su preponosni vlasnici tih parcela koji svake godine daju sve od sebe da održe rod i berbu.
  • Krug Rose je prvi put predstavljen 1983.godine

Nema osobe na svetu koja ne prepoznaje etiketu i kvalitet ovog šampanjca.

 

Sjajno uparivanje sa sushi-jem, rakovima i morskim plodovima.

Dodatne informacije

Težina 1,8 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …