Mas la Plana Torres

6.400,00 RSD

Regija: Penedes

Sorta grožđa: Cabernet Sauvignon

Veliko vino punog tela i izuzetne taninske strukture. Prelepa paleta aroma crnog bobičastog voća poput kupina i ribizli, crnih šljiva prelazeći u začinske tonove karanfilića, vanile i cimeta. Dobra čvrsta taninska struktura i duga moćna završnica sa notama kutije kubanskih cigara i pečenog hleba. Vino sposobno da sazreva i odležava u boci.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Familia Torres se ponosi  sa 2.000 hektara vinove loze rasprostranjene po Penedesu, Prioratu, Costers del Segre, Conca de Barbera, Rioji, Ribera del Duero, Rias Baikas i Rueda.

Uprkos svojoj veličini, i dalje je porodična kompanija sa jakim međunarodnim prisustvom brenda. Sa svojim vinima dostupnim u 150 zemalja, Familia Torres je devet godina proglašavana najcenjenijim evropskim vinskim brendom u časopisu Drinks International. Miguel A. Torres je jedan od retkih španskih proizvođača koji je proglašen u magazinu Decanter za čoveka godine 2004.

U ovom malom vinogradu od 29 hektara uzgaja se samo najbolje grožđe Cabernet-a i taj vinograd zasađen je između 1964. i 1979.godine. Na vinskoj olimpijadi Gault-Millau u Parizu je berba 1970. trijumfovala nad nekim od najpoznatijih vina na svetu, uključujući neka od najboljih iz Bordoa poput Chateau Latour i Chateau Haut Brion. Ovaj uspeh ponovljen je u nekoliko navrata, a Gran Coronas Mas La Plana dobio je brojne druge međunarodne nagrade.

Prošlo je 40 godina od kada je ovo misteriozno špansko vino prvi put pušteno u prodaju. Sada je poznato i kao „Crna legenda“ sa crnom etiketom i bočicom u tamnom bordo stilu. Vino i vinifikacija su se menjali tokom godina. Tokom 1970-ih Torres Mas La Plana je odležao u američkom hrastu 6 meseci pre 12 ili 18 meseci u starim hrastovim buradima. 1990. godine doneta je odluka o odležavanju vina u 100% francuskom hrastu.

Vegan friendly!

Sjajno uparivanje uz jaka odležala crvena mesa, svinjetinu iz furune i konjsko meso.

 

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …