Guado al Tasso Bolgheri Superiore

15.900,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot

Jedno od najpoznatijih crvenih vina sa potpisom Antinori porodice sa čuvenog imanja Tenuta Guado al Tasso u obalnom delu Toskane gde sorta Cabernet Sauvignon ima odlične rezultate poslednjih 30 godina. Vino odležava 18 meseci u malim i novim bačvama od Francuskog hrasta.

Snažno crveno vino, punog tela, odlične taninske strukture, aroma crnog voća, pregršt detalja I začinskih nota poput mente i lovorovog lista. Vino odličnog potencijala za odležavanje. Čvrsta i uravnotežena taninska struktura i prelep balans aromatike, tanina, alkohola i kiselina. Jedan od simbola modernog Italijanskog vinarstva.

 

Opis

Imanje Guado al Tasso nalazi se u malom, ali prestižnom selu Bolgheri, na obali gornje Maremme, stotinak kilometara jugozapadno od Firence. DOC status Bolgheri je odobren 1995. godine i od tada je postao međunarodno priznata referentna tačka za italijansku i međunarodnu vinarsku arenu.

Pre nego što ga je nasledila porodica Antinori 1830. godine, Tenuta Guado al Tasso pripadao je plemenitoj porodici della Gherardesca koja je proizvodila vino u drugoj polovini 17. veka. Uglavnom zahvaljujući Guidu Albertu della Gherardesca, na imanje su u to vreme već uvedene presudne promene u vinogradarstvu. Ovo veličanstveno imanje od više od hiljadu hektara nalazi se u amfiteatru Bolgheri. Okružen je idiličnim prirodnim pejzažem od 300 hektara vinograda, šuma, maslinika, mediteranske flore, suncokreta i polja žitarica.Prelepa ravnica okružena valovitim padinama koja je okrenuta prema Tirenskom moru. Oblik teritorije stvara jedinstvenu mikroklimu sa blagotvornim kolebanjem temperature. Vinogradi imanja nalaze se u podnožju amfiteatra, što je optimalan položaj jer hladni noćni vetrovi hlade vinove loze. Ovi posebni klimatski uslovi daju grožđu izražene arome i garantuju savršeno sazrevanje bobica.

Guado al Tasso dizajnirao je etiketu sa porodičnim grbom porodice Della Gherardesca i inicijalima DG kao počast bivšim vlasnicima imanja.

Ocene za aktuelnu berbu:

James Suckling 96/100

 

Beef bourgogne obožava da bude ispraćen ovim veličanstvenim Supertoskancem!

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Boja

Crveno

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Vinarija

Zemlja porekla

Berba

2019, 2020

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …