Vermentino Guado al Tasso

2.600,00 RSD

Regija: Toskana

Sorta grožđa: Vermentino

Vermentino je italijanska autohtona sorta. Nekada ga zovu i “toskanska Malvazija“.  Prelep, zaokružen, lagan i pitak, letnji i osvežavajući, odlične izbalansiranosti sa aromama kandiranog voća, belih breskvi i livadskog cveća i kamilice u cvetnoj završnici srednjeg tela.

Opis

Imanje Guado al Tasso nalazi se u malom, ali prestižnom selu Bolgheri, na obali gornje Maremme, stotinak kilometara jugozapadno od Firence. DOC Bolgheri je odobren 1995. godine i od tada je postao međunarodno priznata referentna tačka za italijansku i međunarodnu vinarsku arenu.

Imanje se prostire na površini od 320 hektara  pod vinovom lozom, smeštenoj u prelepoj ravnici okruženoj kotrljajućim padinama, zbog svog posebnog oblika poznatog kao „Amfiteatar Bolgheri“.

Prva berba Vermentina bila je 1996. Inspiracija iza ovog vina bila je želja da se ponovo uvede jedna od autohtonih sorti iz ovog dela obale Tirenskog mora, prepoznata i cenjena od 1990-ih zbog svojih aromatičnih kvaliteta. Bolgherijeva mikroklima je posebno povoljna za proizvodnju Vermentina zbog orijentacije teritorije i blizine mora, što vinu daje izražene mineralne note, svežinu i prelepu letnju aromatiku.

Ocena za aktuelnu berbu:

Falstaff 91/100

 

Zamislite da se nalazite na obali mora.. Potrebna je samo boca ovog Vermentina i tanjir morskih plodova kako bi doživljaj bio potpun.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Belo

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …