Two Hands Ares

22.000,00 RSD

Regija: Barossa Valley

Sorta grožđa: Shiraz

Vino izuzetno punog tela i odličnog potencijala za starenje. Gusto i koncentrovano sa kompleksnim aromama crne ribizle, kupine, eukaliptusa, lavande, dima lule, mahune vanile i pečenog hleba. Precizan i strukturalan, taninski zaokružen i školski primer Shiraza odličnog kvaliteta! Duga završnica sa zanimljivim tonovima mastila, casisa, sladića, tamne čokolade i zrna svežeg crnog bibera.

 

Na zalihama

Opis

Two Hands vinarija je osnovana u leto 1999. godine sa ciljem da napravi najbolja vina od sorte Shiraz (sinonim Syrah) širom Australije. Namera je bila, i još uvek je, da se pokaže raznolikost australijskog Shiraza isticanjem regionalnih karakteristika i omogućavanjem da voćnost bude primarna karakteristika vina. „Dve ruke“ odnosi se na vrlo lični pristup svakoj parceli grožđa, bez obzira na to koliko je velika ili mala. Prva berba bila je 2000. godine, počev od samo 17 tona voća. 2004. godine u slikovitoj dolini Barossa u Južnoj Australiji izgrađena je vrhunska vinarija, specijalno dizajnirana za rukovanje malim i posebnim serijama vina.

Two Hands je izrastao u jasnog tržišnog lidera i sada se prodaje na preko 30 tržišta širom sveta. Od početka, vinarija organski uzgaja grožđe, zadržavajući apsolutni fokus na kvalitetu.

Robert Parker je proglasio vinariju Two Hands kao cit. „… the finest negociant operation south of the equator… ‘

U novembru 2012. godine, Two Hands je 10. uzastopnu godinu proglašena za godišnji Top 100 Wine Spectator-a, što nikada ni jedna vinarija nije dostigla!

Shiraz je u središtu priče o ovoj vinariji i pažljiva selekcija vinograda omogućava pristup nekim od najvećih parcela grožđa Shiraz u zemlji. Svake godine se proba svako od 1.500 burića Shiraza u potrazi za istim najfinijim blendom koji predstavlja Ares, vrhunac proizvodnje Shiraz-a.

 

Fantastično uparivanje sa divljači i jakim odležalim sirevima.

 

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …