Primitivo Torcicoda Tormaresca

2.900,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Regija: Puglia

Sorta grožđa: Primitivo

Vino punog tela, kompleksnih punih tanina, divne aromatike crne ribizle i kupine sa prelepim vanilastim tonovima u dugoj završnici. Potpuno prkosi stilu modernog Primitiva. Suv, za razliku od ostalih, odležavao minimum 18 meseci u francuskom hrastu. Pun, jak i intenzivan, sa divnim kremastim tonovima zaokruženim notama elegantnog hrasta u dugoj završnici.

Vino koje se nalazi na listi TOP 100 magazine Wine Spectator.

Opis

Imanje Tormaresca nalazi se u selu Minervino Murge u regiji Puglia, u DOC regionu Castel del Monte, poznatom po lepoti svojih divljih, neukroćenih pejzaža na oko 300 metara nadmorske visine.

Nazvana po drevnim primorskim kulama u regionu sa pogledom na Jadransko more, Tormaresca dodaje svežu dimenziju italijanskom vinskom pejzažu svetske klase. To je jedini proizvođač sa vinogradima u oba elitna vinogradarska područja u Pulji.
Imanje Bocca di Lupo nalazi se unutar Castel del Monte DOC, dok se imanje Masseria Maime nalazi u oblasti Salento, pulsirajuće srce ovog živopisnog vinarskog kraja.

Strast, hrabrost i poverenje u ogroman potencijal koji Puglia, a posebno oblasti Castel del Monte i Salento imaju, elementi su koji su naveli Antinori da investira u ovu regiju. Filozofija koja je podstakla Antinori da stvori ovu vinariju u Pulji je proizvodnja velikih vina od lokalnog grožđa poput Primitiva, Negroamara i Aglianica.

 

Neverovatno se slaže za gulašem, biftekom i divljači.

 

 

Dodatne informacije

Težina 1,9 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

3 recenzije za Primitivo Torcicoda Tormaresca

1-3 of 3 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  3. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …