Primitivo 62 San Marzano

3.850,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Region: Puglia

Sorta grožđa: Primitivo

Pun, gust, intenzivan i moćan Primitivo koji je odležavao 18 meseci u buradima od francuskog i američkog hrasta. Sočna tekstura, mekana taninska struktura i neverovatne arome džema od ribizli i kupina, šljiva, smokvi, duvana, višanja i čokolade. Fina mekana slasna završnica sa tonovima pite od višanja i vanile.

Opis

Jedna od najvažnijih vinarija regije. 1962.godine, 19 vinogradara iz San Marzana, čije su porodice generacijama obrađivale zemlju, udružili su svoje napore  kako bi se suočili sa izazovom vinske industrije koja je počela da dobija važnu ulogu u poljoprivrednom i ekonomskom scenariju regiona. Decenijama je ova zadruga značajno rasla, privukavši preko 1200 vinogradara, koristeći savremene i tehnološki napredne tehnike vinifikacije za proizvodnju elegantnih vina, uz odavanje počasti drevnim  vinskim tradicijama Puglie.

Krečnjačko tlo i vrlo stari odabrani vinogradi u San Marzanu i Savi su jedni od tajnih sastojaka kvaliteta vina ove grupacije. Klimu odlikuju visoke temperature tokom cele godine, vrlo malo padavina i širok dnevni raspon temperatura, što pozitivno utiče na kvalitet grožđa. San Marzano se najbolje pokazao u proizvodnji vina od sorte Primitivo, ali daju značajne rezultate i sa Negroamarom i Malvasia Nero-m.

 

Sjajno uparivanje sa biftekom i pečenim krompirom.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Alkohol

2 recenzije za Primitivo 62 San Marzano

1-2 of 2 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …