Rakija Zlatni Tok 10 godina

12.130,00 RSD

Region: Goč

Voće: Šljiva

Šljivovica stara 10 godina napravljena od sorti Požegača, Crvene ranke I Čačanske rodne. Najveći period odležavanja rakija je provela u buradima od hrasta, 9 godina a jednu godinu u bačvi. Proizvodnja ove rakije je samo 700 boca godišnje Boje starog hrasta, sa notama pečenog kestena, biskvita I korice hleba. Završnica mekana,duga I prijatna.

Nema na zalihama

Opis

Destilerija Zlatni Tok nalazi se na planini Goč u selu Brezna. Njen osinvač i vlasnik Ljubomir Ljuba Urošević, po struci inženjer tehnologije jakih alkoholnih pića, proizvodnju je počeo još sedamdesetih godina prošlog veka.
Tok je moderna destilerija nastala kao rezultat truda I znanja kao I spoja nove tehnologije sa tradicionalnom recepturom.
Za proizvodnju se iskljucimo koriste sljive iz sopstvenih zasada I to čak 9 različitih sorti kao što su Crvena Ranka, Požegača, Trnovača, Čačanska rodna I druge.
Takođe I uticaj četinara koji okružuju zasade daju jedinstven mikroklimat I posebnu karakteristiku rakija.
Destilerija Zlatni Tok koristi posebno projektovani bakarni destilacioni aparat, prvi tog tipa korišćen u Srbiji. Korisiti se dvokratna frakciona destilacija koja predstavlja stub tehnološkog procesa za dobijanje prvoklasnih destilata.
Za odležavanje rakije se koriste burad izrađena od stoletnih stabala hrasta kitnjaka koji se uzgaja na planini Goč. Burad se izrađuju već pedeset godina u istoj pinterskoj radionici po specijalnim zahtevima destilerije.

 

Pačetina I špikovano meso odlično će se uklopiti, kao I dezerti sa koštunjavim voćem

Dodatne informacije

Težina 2,6 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews