Rakija Zlatni Tok 5 godina

5.350,00 RSD

Region: Goč

Voće: Šljiva

Šljiva prepečenica napravljena od sorti Crvena Ranka I Požegača. Najmlađi destilat u ovoj kupaži star je 5 godina. Destilat korišćen za Zlatni Tok 05 je odležavao u već korišćenim buradima.
Boje starog zlata, miris bogat sa izraženim notama suvog voća, kafe, vanile.
Završnica glatka, kremasta I duga.

Opis

Destilerija Zlatni Tok nalazi se na planini Goč u selu Brezna. Njen osinvač i vlasnik Ljubomir Ljuba Urošević, po struci inženjer tehnologije jakih alkoholnih pića, proizvodnju je počeo još sedamdesetih godina prošlog veka.
Tok je moderna destilerija nastala kao rezultat truda I znanja kao I spoja nove tehnologije sa tradicionalnom recepturom.
Za proizvodnju se iskljucimo koriste sljive iz sopstvenih zasada I to čak 9 različitih sorti kao što su Crvena Ranka, Požegača, Trnovača, Čačanska rodna I druge.
Takođe I uticaj četinara koji okružuju zasade daju jedinstven mikroklimat I posebnu karakteristiku rakija.
Destilerija Zlatni Tok koristi posebno projektovani bakarni destilacioni aparat, prvi tog tipa korišćen u Srbiji. Korisiti se dvokratna frakciona destilacija koja predstavlja stub tehnološkog procesa za dobijanje prvoklasnih destilata.
Za odležavanje rakije se koriste burad izrađena od stoletnih stabala hrasta kitnjaka koji se uzgaja na planini Goč. Burad se izrađuju već pedeset godina u istoj pinterskoj radionici po specijalnim zahtevima destilerije.

 

Idealno se slaže sa džemom I marmeladom kao I masnijim ribama, jagnjetinom I govedinom.

Dodatne informacije

Težina 2,6 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews