Rakija Bojkovčanka Šljiva

5.300,00 RSD

Region: Vrčin

Voće: Šljiva

Odležava 10 godina u burićima pre nego što izađe na tržište. Intezivne ćilibrane boje sa nijansom dukat žute boje, mirisa veoma kompleksnog, intezivno vanilskog tipa u kome dominira miris autohtone sorte šljive crvena ranka. Jasno su pristuni mirisni elementi bukea formiranog u dudovom sudu. Konzumira se na sobnoj temperaturi.

Na zalihama

Opis

Rakija Bojkovčanka osnovana je 1985. Godine u mestu Valjevska Mionica, naziv je dobila po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda. Destilerija je u vlaništvu porodice Kuburić. U početku proizvodnja i prodaja su bili lokalnog karaktera dok Bojkovčanka danas važi za jedan od poznatijih brendova po proizvodnji rakija. Rakija koju proizvodi destilerija Bojkovčanka završila je na 5 kontinenata, kao i na ruskoj svemirskoj stanici ‘Mir’.
Tradicija destilerije Bojkovčanka je da se bure nikada ne isprazni do kraja i da se u bure sa mladom prepečenicom dodaje malo stare proverene prepečenice. Na taj način se duh tradicije i prošlosti prenose na novu generaciju.
Esencija kvaliteta ukusa Bojkovčanke dobija se iz posebno selektovanih buradi koje se ‘puštaju da lete’.
Podrumi u kojima odležava rakija pretvoreni su u svojevrsne koncertne dvorane jer se u njima u samom toku odležavnja neprestano emituju dela najvećih svetskih kompozitora klasične muzike.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Količina

0.7 L

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews