Rakija Bojkovčanka Dunja

4.520,00 RSD

Region: Vrčin

Voće: Dunja

Napravljena od probranih plodova autohtonih sorti dunje. Nakon postupka dvostruke destilacije, rakija odležava u drvenim sudovima sledećih 10 godina pre nego što izađe na tržiste. Intezivna boja ćilibara i izražen voćni ukus dunje ono je što će vaša čula probuditi na uživanje.

Opis

Rakija Bojkovčanka osnovana je 1985. Godine u mestu Valjevska Mionica, naziv je dobila po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda. Destilerija je u vlaništvu porodice Kuburić. U početku proizvodnja i prodaja su bili lokalnog karaktera dok Bojkovčanka danas važi za jedan od poznatijih brendova po proizvodnji rakija. Rakija koju proizvodi destilerija Bojkovčanka završila je na 5 kontinenata, kao i na ruskoj svemirskoj stanici ‘Mir’.
Tradicija destilerije Bojkovčanka je da se bure nikada ne isprazni do kraja i da se u bure sa mladom prepečenicom dodaje malo stare proverene prepečenice. Na taj način se duh tradicije i prošlosti prenose na novu generaciju.
Esencija kvaliteta ukusa Bojkovčanke dobija se iz posebno selektovanih buradi koje se ‘puštaju da lete’.
Podrumi u kojima odležava rakija pretvoreni su u svojevrsne koncertne dvorane jer se u njima u samom toku odležavnja neprestano emituju dela najvećih svetskih kompozitora klasične muzike.

Dodatne informacije

Težina 2,3 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews