Rakija Bojkovčanka Dunja

4.150,00 RSD

Region: Vrčin

Voće: Dunja

Napravljena od probranih plodova autohtonih sorti dunje. Nakon postupka dvostruke destilacije, rakija odležava u drvenim sudovima sledećih 10 godina pre nego što izađe na tržiste. Intezivna boja ćilibara i izražen voćni ukus dunje ono je što će vaša čula probuditi na uživanje.

Opis

Rakija Bojkovčanka osnovana je 1985. Godine u mestu Valjevska Mionica, naziv je dobila po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda. Destilerija je u vlaništvu porodice Kuburić. U početku proizvodnja i prodaja su bili lokalnog karaktera dok Bojkovčanka danas važi za jedan od poznatijih brendova po proizvodnji rakija. Rakija koju proizvodi destilerija Bojkovčanka završila je na 5 kontinenata, kao i na ruskoj svemirskoj stanici ‘Mir’.
Tradicija destilerije Bojkovčanka je da se bure nikada ne isprazni do kraja i da se u bure sa mladom prepečenicom dodaje malo stare proverene prepečenice. Na taj način se duh tradicije i prošlosti prenose na novu generaciju.
Esencija kvaliteta ukusa Bojkovčanke dobija se iz posebno selektovanih buradi koje se ‘puštaju da lete’.
Podrumi u kojima odležava rakija pretvoreni su u svojevrsne koncertne dvorane jer se u njima u samom toku odležavnja neprestano emituju dela najvećih svetskih kompozitora klasične muzike.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rakija Bojkovčanka Dunja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Post comment