Rakija Zlatni Tok 15 godina

21.150,00 RSD

Region: Goč

Voće: Šljiva

Šljivovica stara 15 godina napravljena od sorti Požegača, Crvena ranka, Čačanska rodna, Čačanska lepotica. Premijum rakija iz destilerije Zlatni tok prvih 10 godina odležavanja provodi u hrastovim buradima a potom 5 godina u bačvi. Proizvodnja je ograničena na 500 boca godišnje. Boje tamnog ćilibara, sa aromama kafe, oraha, ruma praćene četinarskim tonovima. Završnica kremsta složena i veoma duga.

Nema na zalihama

Opis

Destilerija Zlatni Tok nalazi se na planini Goč u selu Brezna. Njen osinvač i vlasnik Ljubomir Ljuba Urošević, po struci inženjer tehnologije jakih alkoholnih pića, proizvodnju je počeo još sedamdesetih godina prošlog veka.
Tok je moderna destilerija nastala kao rezultat truda i znanja kao i spoja nove tehnologije sa tradicionalnom recepturom.
Za proizvodnju se isključivo koriste šljive iz sopstvenih zasada i to čak 9 različitih sorti kao što su Crvena Ranka, Požegača, Trnovača, Čačanska rodna I druge.
Takođe i uticaj četinara koji okružuju zasade daju jedinstven mikroklimat i posebnu karakteristiku rakija.
Destilerija Zlatni Tok koristi posebno projektovani bakarni destilacioni aparat, prvi tog tipa korišćen u Srbiji. Korisiti se dvokratna frakciona destilacija koja predstavlja stub tehnološkog procesa za dobijanje prvoklasnih destilata.
Za odležavanje rakije se koriste burad izrađena od stoletnih stabala hrasta kitnjaka koji se uzgaja na planini Goč. Burad se izrađuju već pedeset godina u istoj pinterskoj radionici po specijalnim zahtevima destilerije.

 

Uparivanje sa mesnim delikatesima sa blagom aromom dima kao i sa čokoladnim kolačima.

Dodatne informacije

Težina 2,6 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews