Dalmore 15 YO

13.250,00 RSD

-Gold Outstanding medal:  Scotch Single Malt – Highland – 2019 International Wine & Spirit Competition

-Silver medal: Distillers’ Single Malts between 13 and 20 years old – 2019

94 poena na Ultimate Spirits Challenge 2019.godine

Prvi put proizveden 2007.godine

Dalmore 15 je odležavao prvih 12 godina u američkim hrastovim bačvama koje su ranije korišćene za sazrevanje burbona. Poslednje 3 godine provodi u tri različite vrste Sherry bačvi: Amoroso, Apostoles i Matusalem Oloroso. Ovaj jedinstveni četvorostruki proces sazrevanja daje viskiju aromu suvog grožđa, mandarine, mlečne čokolade i suvih šljiva. Izuzetno kompleksan viski sa dugim kremastim finišom i notama đumbira, espreso zrna i kolača od kafe na nepcu. Topao i bujan, sa notama vanile, začina, hrasta, crvenog voća i zelenih jabuka.

 

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Destilerija Dalmore nalazi se u „magičnoj“ zoni Single Malt viskija na severu Highland regiona. Voda koja ovde ide iz prirodnih izvora mora biti blagoslovena od strane Druida jer neki od najboljih viskija regiona potiču upravo odavde: Glenmorangie, Balblair i Dalmore. Dalmore destilerija se nalazi u gradu Alness na širokoj ravnici pored mora.

Aleksandar Matheson osnovao je destileriju 1839 godine. Vodio ju je uspešno skoro tri decenije, a zatim je odlučio da se povuče, prodavši pogon braći Mankenzie.. Kao istaknuti članovi klana MacKenzie, ugradili su porodični grb – jelena sa 12 krakova u logo destilerije i on se koristi i danas.

Dalmore je najplodnija od severnih visoravni, sa godišnjom proizvodnjom od 4,2 miliona litara. Viskiji koje prave  isključivo odležavaju u američkim belim hrastovim bačvama, a nakon toga finish je u bačvama Gonzalo Biass Sherry.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Količina

0.7 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …