Rakija Gorda Šljiva

4.360,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Region: Rudnik

Voće: Šljiva

Ova rakija se destilira u ručno pravljenim bakarnim kazanima da bi potom sazrevala u burićima od lagano tostirane hrastovine narednih sedam godina. Boje crvenog ćilibara. Rakija Gorda odiše aromama koje podsećaju na pekmez od šljiva, marcipana, kao I  blago pržene kafe, vanile I dima. Na ukusu je alkoholno balansiran sa citrusnim I čokoladnim notama, završnica je duga i senzacionalna.

Od sada u novoj boci! (dolazi bez kutije)

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

U mestu Velereč na obroncima planine Rudnik nalaze se zasadi šljive i drugog voća u vlaništvu porodice Milovanović – Škorić koji proizvode rakiju pod imenom Gorda. Ime je dobilo po Gordi, ženi koja se savojim mužem Aronom došla u mesto Velereč, i tu je posadila prvo stablo šljive. Godinama kasnije su Gordin potomak, Branko Milovanović, zajedno sa svojim zetom Veljkom Škorićem nastavili tradiciju. Osnovali su imanje Milovanović – Škorić i na početku proizvodili rakiju za svoje potrebe i za prijatelje. Proizvodnja je počela 1994. godine.

Voćnjaci se nalaze na nadmorskoj visini od 380 do 570m nadmorske visine. Svako voće se ručno bere I samo plodovi koji zadovoljavaju kvalitet se koriste za proizvodnju rakije.

U samom mestu nalazi se destilerija okružena rudničkim zelenilom i predivnim pogledom. U samoj proizvodnji koristi se tradicionalni metod koji podrazumeva bakarni kazan  ali se koriste i modernije metode proizvodnje, kolonski destilacioni aparat sa mogućnošću trostruke i četvorostruke destilacije.

Proizvodni kapacitet proizvodnje je 500 tona po vrsti voća, tj. 60.000 litara po etiketi.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

3 recenzije za Rakija Gorda Šljiva

1-3 of 3 reviews
 1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
 2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  (0) (0)
 3. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

  Zahvaljujem se timu Winebar-a.
  Bogat i pravi asortiman.
  Jednostavna kupovina.
  Brza isporuka.
  Fenomenalno.

  (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews