Rakija Gorda Kajsija

3.810,00 RSD

Region: Rudnik

Voće: Kajsija

Dobija se od domaće sorte ‘Mađarska najbolja’, zasađena na mikrolokalitetu Miokovci. Zrenje traje od 6 do 12 meseci. Boja je kristalno providna. Odiše nežnim cvetnim aromama, kao I aromama belih lala, svedenog I nežnog alkohola koji je u ravnoteži. Na ukusu se može otkriti aroma mladog lešnika I nežne osvežavajuće note.

Nema na zalihama

Opis

U mestu Velereč na obroncima planine Rudnik nalaze se zasadi šljive i drugog voća u vlaništvu porodice Milovanović – Škorić koji proizvode rakiju pod imenom Gorda. Ime je dobilo po Gordi, ženi koja se savojim mužem Aronom došla u mesto Velereč, i tu je posadila prvo stablo šljive. Godinama kasnije su Gordin potomak, Branko Milovanović, zajedno sa svojim zetom Veljkom Škorićem nastavili tradiciju. Osnovali su imanje Milovanović – Škorić i na početku proizvodili rakiju za svoje potrebe i za prijatelje. Proizvodnja je počela 1994. godine.

Voćnjaci se nalaze na nadmorskoj visini od 380 do 570m nadmorske visine. Svako voće se ručno bere I samo plodovi koji zadovoljavaju kvalitet se koriste za proizvodnju rakije.

U samom mestu nalazi se destilerija okružena rudničkim zelenilom i predivnim pogledom. U samoj proizvodnji koristi se tradicionalni metod koji podrazumeva bakarni kazan  ali se koriste i modernije metode proizvodnje, kolonski destilacioni aparat sa mogućnošću trostruke i četvorostruke destilacije.

Proizvodni kapacitet proizvodnje je 500 tona po vrsti voća, tj. 60.000 litara po etiketi.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews