Rakija Gorda Dunja

4.360,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Region: Rudnik

Voće: Dunja

Monosortna dunja, satkana od plodova leskovačke dunje sa plantaža na obroncima Deli Jovana, planine na istoku Srbije. Posle fermentacije rakija se seli u hrstovu burad u kojima provodi period od dve do tri godine. Tople boje, nijanse starog zlata sa aromama bele čokolade, marcipana I vanilastog krema. Jači alkoholi koji se stapaju sa voćnim ukusom dunje.

 

Opis

U mestu Velereč na obroncima planine Rudnik nalaze se zasadi šljive i drugog voća u vlaništvu porodice Milovanović – Škorić koji proizvode rakiju pod imenom Gorda. Ime je dobilo po Gordi, ženi koja se savojim mužem Aronom došla u mesto Velereč, i tu je posadila prvo stablo šljive. Godinama kasnije su Gordin potomak, Branko Milovanović, zajedno sa svojim zetom Veljkom Škorićem nastavili tradiciju. Osnovali su imanje Milovanović – Škorić i na početku proizvodili rakiju za svoje potrebe i za prijatelje. Proizvodnja je počela 1994. godine.

Voćnjaci se nalaze na nadmorskoj visini od 380 do 570m nadmorske visine. Svako voće se ručno bere I samo plodovi koji zadovoljavaju kvalitet se koriste za proizvodnju rakije.

U samom mestu nalazi se destilerija okružena rudničkim zelenilom i predivnim pogledom. U samoj proizvodnji koristi se tradicionalni metod koji podrazumeva bakarni kazan  ali se koriste i modernije metode proizvodnje, kolonski destilacioni aparat sa mogućnošću trostruke i četvorostruke destilacije.

Proizvodni kapacitet proizvodnje je 500 tona po vrsti voća, tj. 60.000 litara po etiketi.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

1 recenzija za Rakija Gorda Dunja

1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews