Dalmore 12 YO

9.380,00 RSD

-Silver Medal : Scotch Single Malt – Highland – 2017International Wine & Spirit Competition

-91 poen od Beverage Testing Institute

Prvi put proizveden 2008.godine

Dalmore 12 je odležao prvih devet godina u američkim bačvama od belog hrasta pre nego što je polovina premeštena u bačve od oloroso sherry-a poslednje tri godine. Izuzetan viski sa dominantinm aromama Sherry-a. U ovom dvanaestogodišnjem viskiju srednjeg do punog tela izražene su arome tamnog meda, žitarica, citrusa i vanile. Duga završnica sa tonovima cimeta, višanja, kafe, karamele i krema od lešnika.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Destilerija Dalmore nalazi se u „magičnoj“ zoni Single Malt viskija na severu Highland regiona. Voda koja ovde ide iz prirodnih izvora mora biti blagoslovena od strane Druida jer neki od najboljih viskija regiona potiču upravo odavde: Glenmorangie, Balblair i Dalmore. Dalmore destilerija se nalazi u gradu Alness na širokoj ravnici pored mora.

Aleksandar Matheson osnovao je destileriju 1839 godine. Vodio ju je uspešno skoro tri decenije, a zatim je odlučio da se povuče, prodavši pogon braći Mankenzie.. Kao istaknuti članovi klana MacKenzie, ugradili su porodični grb – jelena sa 12 krakova u logo destilerije i on se koristi i danas.

Dalmore je najplodnija od severnih visoravni, sa godišnjom proizvodnjom od 4,2 miliona litara. Viskiji koje prave  isključivo odležavaju u američkim belim hrastovim bačvama, a nakon toga finish je u bačvama Gonzalo Biass Sherry.

Dodatne informacije

Težina 2,2 kg
Količina

0.7 L

Telo vina

Zemlja porekla

Alkohol

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews