Sof Rose Tenuta di Biserno

3.240,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Franc i Syrah

Mekan, svež, prijatan Roze sa divnim letnjim aromama svežih breskvi, malina i jagoda. Odličnog balansa i lepe teksture i divne lagane završnice sa cvetnim tonovima ruže i ljubičice.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Partnerstvo između Marchese Lodovico Antinori, tvorca italijanskih legendi Ornellaia i Masseto, i njegovog brata Marchese Piera Antinorija, predsednika vinarije Antinori i tvorca čuvenog vina Tignanello. Ali ! Tu se ne zavšava. Vina se proizvode u saradnji sa legendarnim enologom i konsultantom Michel Rolland-om.

Tenuta Biserno, vinarija smeštena u severnoj Maremmi, otkrio je specijalni terroir za Cabernet Franc. Tenuta di Biserno leži među brdima sela Bibbona, na granici sa Bolgheri-em. Izuzetan terroir i mikroklima sa uticajem hlađenja Tirenskog mora. Lodovico je za ovu parcelu zemlje saznao od Dantea Scanavina, njegovog tadašnjeg generalnog direktora u vinariji Ornellaia. Lodovico je pregledao zemlju i bio je zapanjen sličnostima između ovog teroara i Masseta. Ali pored toga, ono što je Lodovico ovde prepoznao bili su i drugi elementi u tlu koji su ga odmah inspirisali da posadi Cabernet Franc.

 

Prelepo ide uz lagane salate sa lososem i tunom.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Berba

2019

Boja

Roze

Sorta grožđa

,

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …