Biserno

21.700,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot

Izuzetan Supertoskanac punog tela sa odličnim potencijalom za čuvanje i odležavanje u boci. Proveo 15 meseci u francuskom hrastu. Izuzetnih kompleksnih aroma borovnica, kupina i malina, sa začinskim tonovima bibera. Čvrsta taninska struktura i duga završnica sa notama duvana, kože, kakaa i kafe. Elegantan i prefinjeno izbalansiran.

Na zalihama

Opis

Partnerstvo između Marchese Lodovico Antinori, tvorca italijanskih legendi Ornellaia i Masseto, i njegovog brata Marchese Piera Antinorija, predsednika vinarije Antinori i tvorca čuvenog vina Tignanello. Ali ! Tu se ne zavšava. Vina se proizvode u saradnji sa legendarnim enologom i konsultantom Michel Rolland-om.

Tenuta Biserno, vinarija smeštena u severnoj Maremmi, otkrio je specijalni terroir za Cabernet Franc. Tenuta di Biserno leži među brdima sela Bibbona, na granici sa Bolgheri-em. Izuzetan terroir i mikroklima sa uticajem hlađenja Tirenskog mora. Lodovico je za ovu parcelu zemlje saznao od Dantea Scanavina, njegovog tadašnjeg generalnog direktora u vinariji Ornellaia. Lodovico je pregledao zemlju i bio je zapanjen sličnostima između ovog teroara i Masseta. Ali pored toga, ono što je Lodovico ovde prepoznao bili su i drugi elementi u tlu koji su ga odmah inspirisali da posadi Cabernet Franc.

 

Odlično uparivanje sa dobrim kvalitetnim odležalim suvidiranim mesom i začinjenim grilovanim povrćem.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Berba

2018

Količina

0.75 L, 1.5 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …